"Tiap-tiap diri akan merasai mati. Sesungguhnya akan disempurnakan pahala kamu pada hari kiamat. Sesiapa yang TERSELAMAT DARI NERAKA dan dimasukkan ke dalam syurga, sesungguhnya BERJAYA lah dia, dan ingatlah bahawa kehidupan di dunia ini hanyalah kesenangan yang memperdaya." (Ali Imran : 185)

Doa kekal hidayah

*
Robbana la tu ziq qulu bana bak da iz hadai tana wahab lana mil ladunka rahmah innaka antal wahhab.

Ya Allah, ya Tuhan kami, janganlah kiranya Engkau pesongkan iman kami sesudah Engkau kurniakan kepada kami petunjuk. Anugerahilah kami rahmat kerana sesungguhnya Engkau Maha Pengurnia.

Link pilihan:

Mati Dalam Keadaan Islam


*

9 ulasan:

 1. Ya Allah ampunkanlah segala dosaku jika yg plg ringan pun sebegini sissiksanya...

  BalasPadam
 2. As'salamualaikum , iznkan saya share . trma ksh

  BalasPadam
 3. Salam...izinkan saya copy doa2 dlm blog ini...terima kasih..

  BalasPadam
 4. Izinkan saya copy tazkirah dlm blog ini, terima kasih.

  BalasPadam
 5. Assalamualaikum, izinkan saya copy tazkirah dalam blog ini...semoga Allah membalas tuan dengan kebaikan dunia & akhirat. terima kasih.

  BalasPadam
 6. Ya Allah ampunkan la dosa-dosa ku...berikanlah aku hidayah..aminn..

  BalasPadam
 7. Assalamualaikum,mohon keizinan utk copy tazkirah dalam blog ini...semoga berolaeh kebaikan dari Allah kebaikan dunia & akhirat. terima kasih.

  BalasPadam
 8. Elok dah terpilih lahir dr ibubapa Islam, lahir lahir diazan dan diiqamahkan, dibesarkan dan dididik dgn ilmu ilmu Islam. Dek kerana taksub, ego dan angkuh tersesat pula ke wahabi, syiah, khawarij, muktazilah, arqam, ayah pin, rasul kahar, tarekat tarekat sesat dan pelbg lg ajaran ajaran sesat lainnya, na'uzubillah !
  Rendahkan diri, tawaddhuk mohon dr Allah swt, sentiasa belajar dan bersifat terbuka, mudah mudahan selamat dr segala bentuk kesesatan.

  BalasPadam

Popular Posts