"Tiap-tiap diri akan merasai mati. Sesungguhnya akan disempurnakan pahala kamu pada hari kiamat. Sesiapa yang TERSELAMAT DARI NERAKA dan dimasukkan ke dalam syurga, sesungguhnya BERJAYA lah dia, dan ingatlah bahawa kehidupan di dunia ini hanyalah kesenangan yang memperdaya." (Ali Imran : 185)

Banyakkan selawat pada hari Jumaat

*

“Sesungguhnya sebaik-baik hari ialah hari Jumaat, maka perbanyakkanlah selawat ke atas ku pada hari tersebut. Sesungguhnya selawat kalian akan diperlihatkan kepadaku.” (HR. Abu Dawud)

"Perbanyakkanlah membaca selawat padaku pada malam dan hari Jumaat, sesiapa yang membaca selawat untukku satu kali, Allah akan berselawat kepadanya 10 kali (Allah akan memberinya rahmat 10 kali) ". (HR. Al Baihaqi)

Allah humma Solli Wa sollim 'ala Sayyidina Muhammad, Wa 'ala ali Sayyidina Muhammad.

Moga ada manfaat.
Link pilihan:

Kelebihan Hari Jumaat

Kelebihan Membaca Selawat*

18 ulasan:

 1. Ayuh!... kita banyakkan selawat ke atas Nabi

  BalasPadam
 2. "sesiapa yg membaca selawat untuk ku pd hari jumaat 200 selawat, d ampuni Allah sgla dosa nya selama 200 tahun" [riwayat ai-Dailami drpd Abu Zar r.a]

  BalasPadam
  Balasan
  1. "sesiapa yg membaca selawat untuk ku pd hari jumaat 200 selawat, d ampuni Allah sgla dosa nya selama 200 tahun" [riwayat ai-Dailami drpd Abu Zar .
   Salam Yusri, mohon sumber hadith ni. Tks

   Padam
 3. insyALLAH..

  BalasPadam
 4. Mohon izin untuk di panjangkan akan sebahagian maklumat ini kepada para pembaca..semuga cara ini mesej Junjungan Nabi Besar kita dan maklumat Tuan Tuan akan di pelajari oleh mereka...semuga Illahi memberi ketenangan dan kedamaian Tuan Tuan dan kita semua sekali hingga ke akhirat....Aamin

  BalasPadam
 5. assalamualikum , nak tanya sikit, boleh ke baca selawat2 yg lain daripada yg diatas pada h.jumaat

  BalasPadam
 6. salam..entry bermanfaat..mohon share..

  BalasPadam
 7. salam..sangat bagus utk diamalkan..thanks for this info

  BalasPadam
 8. Sgt bagus! Thanks for sharing ;)

  BalasPadam
 9. mari kita perbanyakkan berselawat ke atas Nabi SAW... selawat itu juga adalah doa sebenarnya untuk org yang berselawat...
  Kekal Sihat Bersama Kami
  Kembara Anak Timur
  Collagen Powder
  ESP – Soy Protein Isolate Powder
  GLA Complex
  Omega Guard
  Vita-E Complex
  B-Complex

  BalasPadam
 10. Terima kasih tuan,, sangat bermanfaat, semoga tuan sekeluarga diberikan kebaikan dan semua urusan dipermudahkan Allah. Saya mohon share di entry blog saya umayra26.blogspot.com. :-)

  BalasPadam
 11. Terima kasih sangat bermanfaat

  BalasPadam

Popular Posts