"Tiap-tiap diri akan merasai mati. Sesungguhnya akan disempurnakan pahala kamu pada hari kiamat. Sesiapa yang TERSELAMAT DARI NERAKA dan dimasukkan ke dalam syurga, sesungguhnya BERJAYA lah dia, dan ingatlah bahawa kehidupan di dunia ini hanyalah kesenangan yang memperdaya." (Ali Imran : 185)

Perancis haramkan pemakaian purdah

*

Perancis mengharamkan pemakaian purdah - Klik Sini

A rich Muslim man in France -Rachid Nekkaz- has put aside 1 million Euros and has vowed publically to use it to pay the fines for all those Muslim women in France who choose to hold on their burkas and niqaabs!

Seorang jutawan muslim di Perancis yang bernama Rachid Nekkaz telah memperuntukan wang sebanyak 1 juta Euro untuk membayarkan saman kepada sesiapa wanita Islam di Perancis yang memilih untuk terus memakai purdah atau niqob.

Allahu Akbar !!

*

12 ulasan:

 1. Huish.. perancis mmg Jeles dgn wanita Islam yg nk berpurdah.. X patut.. ni hak asasi manusia..

  BalasPadam
 2. Masya-Allah ada juga hamba Allah yg zuhud. Betapa indahnya kalau ada insan-insan yg berani berjuang demi Islam di negara kita.....

  BalasPadam
 3. ya Allah.baiknya hati lelaki kaya tu.macam ni lah banyak duit dan berhati mulia.susah nak cari pada zaman sekarang.

  BalasPadam
 4. Salam ziarah,menarik artikel yang di tulis.Saya menjemput saudari untuk memberikan pendapat,pandangan,komentar dan info tambahan di atas tulisan terbaru di blog saya berkaitan “Dakwaan makam Sahabat Nabi Saw ada di Malaysia”.Semoga Allah membalasi segala kebaikan saudari.Sekian,Terima Kasih.

  BalasPadam
 5. syukur, masih ade org yg berhati mulia & pemurah mcm tu

  BalasPadam
 6. semua kerana Allah & Rasulullah..s.a.w.

  BalasPadam
 7. berjihat kerana Allah..

  BalasPadam

Popular Posts