"Tiap-tiap diri akan merasai mati. Sesungguhnya akan disempurnakan pahala kamu pada hari kiamat. Sesiapa yang TERSELAMAT DARI NERAKA dan dimasukkan ke dalam syurga, sesungguhnya BERJAYA lah dia, dan ingatlah bahawa kehidupan di dunia ini hanyalah kesenangan yang memperdaya." (Ali Imran : 185)

Kelebihan Orang Yang Banyak Berselawat

*


"Seutama-utama manusia bagiku pada hari kiamat ialah orang yang terbanyak bacaan selawat padaku, yakni lebih diutamakan oleh baginda shallaAllahu `alaihi wa sallam untuk dapat memperoleh syafaatnya dan dapat kedudukan yang terdekat dengannya." (HR At Tirmidzi)

Allah humma Solli Wa sollim 'ala Sayyidina Muhammad, Wa 'ala ali Sayyidina Muhammad.*Artikel pilihan:

Kelebihan Berselawat


*

8 ulasan:

 1. perbanyakkan solawat beserta mengenang setiap sirah yang dilalui Rasulullah baru le kita dapat rasakan semangat baginda

  BalasPadam
 2. ayo shalawat! Dengan shlawat akan kita rasakan secara bertahap kedekatan kita dengan rasullulah dan tentunya dengan Allah!

  BalasPadam
 3. Doa yang tidak dimulai dengan bacaan selawat, seolah hendak berpergian tanpa kenderaan, sukar sampai ke destinasi, tergantung antara bumi dan langit...

  BalasPadam
 4. "ssipa yg membaca selawat kepadaku, nescaya Allah akan berselawat pdnya spluhX,dhpuskan drpd nya spluh kesalahan, dan d angkat spluh darjat"

  BalasPadam
 5. Masya-Allah. Pesanan yang baik untuk kebaikan

  BalasPadam
 6. Barangsiapa yang mendengar namaKU namun dia tidak berselawat, maka jadilah dia manusia yang yang hina- Sabda Nabi Besar Junjungan kita SAW.

  BalasPadam
 7. Setiap mukmin pasti cintakan Nabinya saw. Tanda cinta, selalu diingati. Bila diingati mk diselawati.
  Allahumma solli wa sallim 'ala Muhammad !
  Wa 'ala alihi wa sohbihi wa sallim !
  Wa salamun 'alalmursalin !
  Walhamdulillahi Rabbil 'alamiin !

  Seseorg itu akan dihimpunkan bersama org yg dicintainya.
  Mudah mudahan kita dihimpunkan bersama Nabi kita Nabi Muhammad saw, ahli keluarga dan sahabat sahabatnya r.anhumajma'iin. juga bersama para Rasul kekasih Allah swt sekeliannya a.s. Amiin !

  BalasPadam

Popular Posts